Sjaak wilde eigenlijk niet trouwen.

22 mei, 2017 | Overpeinzingen, Sara Smeets

Achteraf had hij eigenlijk helemaal niet willen trouwen met Binette. Sjaak had wel meebewogen met alle voorbereidingen, zoals het kopen van trouwringen en het bestellen van gebakjes voor het trouwfeest, maar hij had er steeds minder zin in. Wat hij wel met overtuiging gedaan had was het zoeken van een zaaltje met goeie akoestiek. Sjaak speelde bas in een band en de hele band wilde het feest komen opluisteren, dus een goed zaaltje was van het grootste belang.

Maar Sjaak had het nog niet zo door van zichzelf dat hij Binette niet meer zo zag zitten. En toen hij het doorkreeg wist hij niet waarmee het te maken had. Was het nou dat zij zo vaak overdreven aan haar b.h.-bandjes zat te frunniken of dat ze de voordeur zo hard in het slot gooide. En nu kwam ze weer met het voorstel om oliebollen te serveren op hun trouwfeest en af te sluiten met vuurwerk. Dat laatste was verboden volgens hem en oliebollen zag hij ook niet zitten.

Sjaak zat in dubio; wat moest hij doen met zijn gevoelens. Hij zat er helemaal alleen mee en Binette had al helemaal niks door. Nu moest hij maar doorzetten, meer wist hij er niet van te maken. Gelukkig was Binette nog niet zwanger.

Sara

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…