Konijn en Rat.

14 dec, 2015 | Agnes Kroets, Avontuur

‘Konijn, kijk eens wat ik gevonden heb, een doos met allemaal woorden`. Rat had een grote, bonte papieren doos bij zich en keek blij. `Wat kun je ermee doen`, vroeg konijn?` In deze doos zitten papiertjes met woorden erop en daarmee kunnen we spreekwoorden maken.` zei Rat. `We moeten omstebeurt een woord trekken en daarmee een spreekwoord maken. Jij mag beginnen.`

Rat opende de doos en Konijn pakte een woord.`Nagel`, ik weet geen spreekwoord met nagel,`zei Konijn. `Ik wel`, zei Rat.`Je bent een nagel aan mijn doodskist. `Wat betekent dat`, vroeg Konijn?

`Dat weet ik niet`, zei Rat, maar ik vind het wel heel naar klinken.

`Nou mag ik een woord trekken`, zei Rat. Rat trok het woord stank. `Stank voor dank`, zei Konijn. `Wat goed van je`, zei Rat. `Nu ben ik weer aan de beurt` en Konijn trok het woord Laatbloeier. Konijn moest nadenken, `Ik weet het niet` zei ze. `Nou, dan bedenk je toch een spreekwoord` zei Rat. `Beter een Laatbloeier dan helemaal geen bloeier`, zei Konijn.  Rat vond het een heel mooi spreekwoord en kreeg tranen in zijn ogen.

`Nu ga ik het laatste woord trekken` en Rat pakte het woord Springplank. `Dat weet ik`, zei Rat.`Jij bent een springplank naar mijn geluk en nu kreeg Konijn tranen in haar ogen.

Agnes Kroets.

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…