Jacques versus dr. Nattermann

15 apr, 2019 | Marc, Overig

Ik vulde de koffiepot en zette hem op tafel. Het was weer schrijfgroep en ik had met plezier een stukje geschreven over de controversiële dokter Nattermann, die ik zelf uit mijn dikke duim gezogen had. Het thema was controverse. Ik hoorde de beltoon van mijn mobieltje. Maar las quasi-onverstoorbaar door. Dit stukje smaakte me naar meer. Wat zou er verder nog gebeuren? Dat, en de reacties van andere deelnemers, moedigde me aan om er verder over te schrijven. Ik wilde mijn tweede hoofdpersoon hoe dan ook een spaak in het wiel van dokter Nattermann laten steken. Maar eerst moest hij naar zijn vriendin gaan, dat had ik al beschreven. Anders was het verhaal al zo gauw ogenblikkelijk afgelopen, dacht ik.

 

Jacques fietste naar het huis van Suzanne, maar het licht was uit. Hij belde aan, wachtte een minuut en ging teleurgesteld weer naar huis. Uit frustratie reed hij dan maar een rondje over het terrein, waar die nieuwe fabriek werd gebouwd…

Marc

 

 

 

 

Snelschrijven met koffiepot, beltoon, hoe dan ook en ogenblikkelijk.

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…