Het verloren weekend

15 apr, 2019 | Theo Kleeven, Waargebeurd

“Zo Frans, als ik je het eerlijk moet zeggen, heb ik nog nooit zo’n kater ondervonden als het afgelopen weekend, zaterdag en zondag. We hadden die dagen als uitgaansdagen gekozen, niet om ver weg er tussenuit te knijpen, maar om ons te vermaken hier in de stad.”

“Ja Marie, je hebt inderdaad gelijk. Deze dagen zijn letterlijk in het water gevallen. Het begon zaterdag al met veel regen en wind. Het leek wel een herfstdag. We moesten de dikke jas en de paraplu meenemen.”

“We zijn begonnen met het gebruiken van de chinees in het restaurant “De Mandarijn”. Daar was het goed eten en drinken. Het was wel een dure grap, maar dat was nog wel te doen. Het heeft ons echter wel een hoop geld gekost. Achteraf gezien zou een bezoek aan een eenvoudig restaurantje net zo goed en veel goedkoper zijn geweest.”

“Daarna hebben we het “Museum van Oudheden” bezocht. Een flinke entreeprijs. De toegangskaartjes waren duur. Wat we te zien kregen, viel me echter tegen. Veel te weinig aardewerk, porselein, potten en pannen uit de Middeleeuwen. Bovendien was de bezoektijd veel te kort om alles bezichtigd te krijgen. Er waren verschillende verdiepingen met veel galerijen. Bovendien was het veel te druk. Je kon je nauwelijks concentreren. Maar goed, dat we enkele folders hebben meegenomen, zodat we ons voor een tweede bezoek beter kunnen voorbereiden.”

“Zo Frans, nu ben ik aan de beurt. Het is intussen al afgelopen zondag. ’s Morgens zijn we naar de bioscoop geweest De film “Gooise Vrouwen” viel me echter tegen. Nederlandse films liggen mij van nature toch al niet zo. Het scenario viel bij mij niet goed in de smaak en het waren ook niet de beste acteurs, die speelden.”

“In de middag zijn we naar het theater geweest en hebben we naar “Disney’s Beauty and the Beasts” gekeken. Ik vond,dat de acteurs schitterend waren gekleed, maar ik kon de lijn in het stuk niet goed volgen. Soms snapte ik het gewoon niet. Daarom viel me het programmapunt “het theater” ook wat tegen.”

“’s Avonds hebben we nog een concert bezocht. Eerlijk gezegd vond ik dit het meest geslaagde onderdeel van deze twee dagen. Het orkest speelde prachtig. De dirigent was een ware meester en de symfonieen van Beethoven en Brahms werden schitterend ten gehore gebracht. Ik weet zeker, Marie, dat jij daar ook van genoten hebt.”

“Terugblikkend moeten we echter concluderen, Frans, dat deze twee uitgaansdagen meer minpunten dan pluspunten hebben gebracht. We hebben er, jammer genoeg, een teleurstelling, een kater aan overgehouden. Ik vind het jammer dit woord te moeten gebruiken. Het was gelukkig geen kater tengevolge van te veel drinken, een alcoholische kater, want die is slecht voor de gezondheid.”

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…