Het Bokkenpootje

12 feb, 2018 | Ikje, Overpeinzingen, Theo Kleeven, uncategorized

Er hebben zich in mijn leven tot nu toe al heel wat situaties voorgedaan, waarin ik met “bokkenpootjes” te maken heb gehad.  In de eerste plaats natuurlijk het koekje. Dit bestaat uit twee stokjes aan elkaar gekit met een soort crème of boter met aan de uiteinden chocolade. Bij heel wat kopjes koffie hoorde het bokkenpootje erbij, een lekkernij, die er zijn mag.

Het begrip “bokkenpootje” is echter ruimer. Heel vaak heb ik mijn nagels schoongemaakt met een nagelriemmesje. Dit is ook een soort bokkenpootje. Al die keren, dat ik het gebruikt heb voor de hygiene, ben ik mij er nooit van bewust geweest, dat zo’n ding zo heette. Daarnaast staat het woord “bokkenpootje” ook voor een soort penseel of teerkwast. Vaklui, die zo’n ding gebruiken, zullen er vaak niet bij stil hebben gestaan, dat zo’n ding zo heette.

Zo zie je wel, dat het woord “bokkenpootje” in het dagelijkse leven op verschillende manieren tevoorschijn kan komen.

Hoe het verder ook zij, bokkenpootjes heb ik altijd lekker gevonden en ik zal ze ook altijd lekker blijven vinden. Verder zal ik bokkenpootjes ook altijd blijven gebruiken voor het schoonmaken van nagels, dus voor de hygiene.

Uit het bovenstaande blijkt wel, dat het begrip “bokkenpootje” een ruim begrip is. De verschillende toepassingen begrijp je pas, wanneer je je er verder in verdiept.

Hoe het ook zij, een “bokkenpootje” staat het meest bekend als een lekker koekje en als zodanig gebruik je het ook het meest.

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…