Het boek

19 nov, 2018 | Snelschrijven, Theo Kleeven

Het boek hoort bij de werkpauze, de vrije tijd en de studie. Het boek is  onmisbaar. Waar moeten we anders de informatie vandaan halen? Zeker vroeger in het analoge tijdperk was het boek onmisbaar voor de informatie, de studie en de ontspanning. Het lezen vormt de geest.

Waar je ook bent, op school, in de tuin, op het werk of thuis in de zitkamer, bv. aan de massieve tafel, het boek komt altijd van pas. Je haalt het uit de boekenkast, de bibliotheek of je neemt het gewoon mee. Het hoort erbij.

De mens moet lezen. Hij is actief bezig met zijn hersens. Hij slaat informatie op. Het is beter dan passief televisie kijken. Kijk je teveel, dan is het overdaad die schaadt.

De datingsite hoort bij de computer. We bevinden ons tegenwoordig in het digitale tijdperk. De informatie halen we vooral binnen via internet en elektronische informatiedragers.

Het boek als drukwerk mag echter nooit verloren gaan. Het heeft gedurende de geschiedenis – vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst – zijn waarde bewezen. Die waarde is van oude betrouwbare aard.

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…