Haat liefde verhouding.

13 jun, 2016 | Humor, Ikje, Maanman

Geel en Rood, Haat en Liefde, Nachtrust, Vrouwen en Computers! Wat hebben die met elkaar te maken?

 

De nachtrust is bij mij net zoiets als vrouwen en computers. Met allen heb ik een haat/liefde verhouding! Geel van de haat, rood van de liefde.

Zo verricht de computer de ene keer zijn werkzaamheden tot in de puntjes, om op een ander moment alles in puin te laten lopen. Je kunt haar dan het beste met een slag in de vuilniston schuiven of van vijf hoog het balkon afsodemieteren.

En ik schrijf wel haar, maar het is niet meer zo duidelijk of een computer een haar of een hem is. Die grenzen zijn aan het vervagen. Wel schijnt het zo dat de meeste vrouwen hun computer een hem noemen en mannen een haar. Nou, die van mij zelf is dan onzijdig! Er is sinds kort een besturingssysteem op de markt, waar je halverwege de installatie een vrouwenstem mee kunt installeren. Bij problemen kun je haar jou laten adviseren en je kunt er natuurlijk ook een beetje verliefd op worden. Raar overigens dat er geen hem is die je mee kunt installeren!

En net als ik denk dat ik de echte vrouwen uit de natuurlijke wereld begrijp met alles er op en eraan, komen ze weer met een voor mijn onbegrijpelijke dolksteek uit de hoek. Het geel van de haat vermengd zich met het rood van de liefde. Misschien had ik de zin iets subtieler moeten brengen.

En zo is het ook met de nacht. De ene keer val je in slaap als een lammetje en wordt je als een roosje wakker. Maar op een ander moment, ondanks het boekje met 60 tips om vlot in slaap te vallen, gaat het niet lukken. Je kunt niet slapen. Groen en geel kun je je er aan ergeren. Dat je er zelfs horens dol van wordt. Totdat je de wekker hoort en weet dat je een klote nacht heb gehad en nog maar moet afwachten hoe de komende dag gaat.

Ja Ja, een haat/liefde verhouding.

Het heeft natuurlijk ook wel iets spannends.

Als het aan mij ligt, laat mij dan maar lekker slapen, laat de vrouwen maar lekker slapen en de computer ook.

In die toestand heb je ook geen last van de haat en de liefde.

 

Maanman

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…