Een nieuwe ruimte

3 dec, 2018 | Overig, Overpeinzingen, Theo Kleeven

Een “nieuwe ruimte” is altijd “iets nieuws”. In ons dagelijkse leven worden we er herhaaldelijk mee geconfronteerd. Een “nieuwe ruimte” geeft “meer ruimte” aan ons leven.

Het begrip kent verschillende aspecten. Je kunt het betrekken op:

  • Een ander gebouw, met daarin een nieuwe ruimte, ingericht voor een bepaald gebruik. Bv. een nieuwe kerk, een nieuw gemeentehuis, een nieuwe school, een nieuwe sporthal, een verhuizing binnen een bepaald gebouw vanwege herinrichting, het verhuizen naar een nieuwe woning
  • Nieuwe mogelijkheden c.q. nieuwe kansen voor tijdsbesteding. Wanneer je die kansen benut, krijg je nieuwe perspectieven, dus “nieuwe ruimte” in je leven.

Een “nieuwe ruimte” heeft natuurlijk altijd zijn “voors” en “tegens”. Wanneer je een nieuwe ruimte geboden wordt, zul je deze altijd tegen elkaar moeten afwegen. Je zult eraan moeten wennen. Nu weer valt het mee, dan weer valt het tegen.

Zo gaat het natuurlijk ook bij het starten van een nieuwe opleiding of het aanvaarden van een nieuwe baan. Een spreekwoord zegt:
“Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.”
Dit is duidelijk merkbaar, wanneer je “een nieuwe ruimte” wordt aangeboden.

In mijn eigen leven heb ik ook al diverse keren “een nieuwe ruimte” gekregen:

  • Bij het verhuizen van mijn geboorteplaats naar de
  • Een aantal verhuizingen binnen de universiteitsstad.
  • Het wisselen van baan in de betaalde arbeid en/of het aanvaarden van nieuw vrijwilligerswerk.

Het meest recente voorbeeld is het wisselen van werkruimte bij “DAC-Phoenix” (dagbesteding voor clienten van de R.I.B.W.) voor de workshops “Atelier”, “De Schrijfgroep” en de “Muziekprogramma’s”. De eerste reacties van de deelnemers – ook van mijzelf  –  zijn echter positief.

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…