De wandelmarsen

9 apr, 2018 | Theo Kleeven, Waargebeurd

De wandelmarsen tussen 1995 en 2000
De Vierdaagse en de rest

Het is mij in die periode van zes jaar ook zes maal gelukt om aan dit reusachtige wandelevenement deel te nemen en tot een goed einde te brengen. Het is echter een hele klus geweest.

Het plan rees in het voorjaar van 1995. Een vriend van mij, die inmiddels is overleden, en ik kwamen op het idee om ons serieus te gaan voorbereiden , ons aan te melden en ook inderdaad te gaan deelnemen. We hadden afgesproken om een bepaalde route in en buiten Nijmegen uit te kiezen  en deze enkele malen per week te gaan bewandelen. We hebben dat ook een aantal keren gedaan.

Helaas haakte mijn vriend al vrij snel af. Ik moest alleen verder. Ik ben erin geslaagd. Mijn voeten werden zo goed getraind, dat ik tijdens het lopen geen enkele blaar kreeg. Mijn inspanningen werden bekroond met succes. In de jaren 1996, 1997, 1998, 1999 en 2000 was ik weer van de partij.

In al die jaren heb ik ook tienmaal de Kennedymars en ook diverse andere marsen met succes gelopen. De medailles, de cijfers en de diploma’s  hangen als stille getuigen in de slaapkamer. Ze vormen een goed voorbeeld van een doel, dat met een flinke inzet en doorzettingsvermogen haalbaar bleek, ook al leek het aanvankelijk onhaalbaar.

Met een goede planning en doorzettingsvermogen kunnen prestaties worden verricht, die op het eerste gezicht onmogelijk leken.

 

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…