De Regen

4 jan, 2016 | Humor, Maanman

Stel dat er geen regen meer valt! Wat zouden we dan allemaal niet meer hebben? Een paraplu, een regenjas, een regenhoed, ruiterwissers van een auto. Er is ook geen regendans meer nodig bij de totempaal. Geen regenton en geen buienradar. Geen regenboog meer en daarmee ook geen pot met goud. Nooit meer een nat pak. Geen regen meer dat gezellig tegen het zolderraam tikt of tegen het doek van een tent.

En wat doen we met al die paraplu’s die niet meer nodig zijn? Van een paraplu kun je misschien nog een parasol maken. De paraplu is  een artikel, dat men, wanneer dit kapot gaat , niet meeneemt  naar huis, maar in een prullenbak stopt of zomaar ergens op de grond achterlaat. Het is altijd maar een zielig gezicht, zoals ze op de kop liggen. Je hebt misschien een opvangcentrum voor paraplu’s nodig.

We hebben ook geen regenlaarzen meer nodig. We kunnen niet meer in een plas stampen. En niet meer dansen in de regen. Nooit meer schuilen voor de regen. Alle schuilhutten kunnen we opdoeken of ombouwen tot zomerhuisjes.

Hagel en sneeuw zijn natuurlijk een andere vorm van regen. Dus geen sneeuwpop meer maken.

Zo’n mooi woord als ‘miezert’ heb je ook niet meer nodig. En wat dacht je van het woord ‘motregen’? En dan het woord ‘stortregen’.

Geen plastic tas meer over je zadel. Geen natte bankjes meer waar je per ongeluk op gaat zitten en dan nat wordt.

En misschien wel het allerbelangrijkste:‘ Niet  meer kunnen zeiken over de regen.’

Of zouden we dan toch maar een beetje regen accepteren?

Maanman.

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…