De likeur

29 okt, 2018 | Snelschrijven, Theo Kleeven

De likeur.

De likeur is een drank van gezelligheid. Hij komt uitstekend van pas  bij familiebezoek of bij een bijeenkomst van vrienden en kennissen, bv. in een cafe of in een restaurant. De drank is bv. cognac of whisky. Meestal geen wijn.

Hij wordt mondjesmaat gedronken. We gebruiken niet voor niets het verkleinwoord “likeurtje.” Het aantal glaasjes blijft beperkt.

Je krijgt er zeker geen pleuritis van. Dat zou ongezond zijn. “Pleuritis” is een ongezonde medische term, die hopelijk niet van toepassing is onder het gezamenlijk genieten van een likeurtje.

Tijdens het drinken c.q. genieten gebruik je zeker geen vishengel. Misschien heb je tijdens een gezamenlijke bespreking iets uit te vissen, dus ” iets opgehelderd willen krijgen.” Je moet dan iets uitvissen, maar daarvoor gebruik je geen vishengel. Die gebruik je aan het viswater.

Tijdens de “Vrouwendag” ( 8 maart ) zullen heel wat dames met elkaar vergaderen over hun rechten, verplichtingen, programma’ s enz. Wanneer ze, al of niet voor de gezelligheid, bij elkaar komen in een of andere drankgelegenheid, zullen ze ook wel af en toe een likeurtje drinken.

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…