De fietsdiefstal

9 apr, 2018 | Avontuur, Ikje, Spannend, Theo Kleeven

De fietsdiefstal

Het gebeurde ergens in 2009 of in 2010. Tijdens mijn werk als dagbladbezorger en als postbode. Een vrij drukke dagindeling (“De Gelderlander”, “Tip Top Select” en “Select Mail”). Ik wilde zojuist beginnen met de wijken van De Gelderlander. Ik had nog een partij poststukken van het Postbedrijf Tip Top Select van de vorige dag, die ik moest nabestellen.

In de tas bevonden zich nog ca. 130 poststukken. Ik ging even mijn huis in om de sleutels op te halen. Beneden, toen ik weer buiten kwam, ontdekte ik, dat mijn fiets gestolen was. Natuurlijk was ik de wanhoop nabij. Mijn fiets weg en al die poststukken. Ik nam onmiddellijk contact op met Tip Top Select en de politie. Bij de politie deed ik aangifte van diefstal. Ze konden echter niets voor mij doen. Zij raadden me echter wel aan contact op te nemen met De Gelderlander om na te vragen of iemand van mijn collega-bezorgers iets had gezien.

Wat had ik geluk. Het was een pure toevalstreffer. Een van mijn collega’s was langs de “Verlengde Groenestraat’’ in Nijmegen gereden en had bij het cafe “De Heeren van Sint Anna” een witte gazelle met een witte posttas met de opdruk “Tip Top Select” zien staan. Er ging een flits door mij heen. Ik dacht: Dat moet mijn fiets zijn. Hij voldeed volkomen aan de beschrijving.

Ik ging erop af en het was raak. Het was hem en alle poststukken zaten er nog in. Mijn opluchting kon natuurlijk niet op. Ik nam onmiddellijk contact op met Tip Top Select en de politie om de zaak kort te sluiten.

De verrassing was natuurlijk compleet. Er zijn maar weinig momenten geweest in mijn leven, waarin ik zo’n prachtige toevalstreffer heb gehad. Hopelijk heb ik voor de rest van mijn leven voor soortgelijke gevallen ook zo’n goede engelbewaarder.

Theo Kleeven

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…