De agenda

3 dec, 2018 | Snelschrijven, Theo Kleeven

De agenda is onmisbaar voor de particulier en voor de zakenwereld. Hij is de leidraad op de korte termijn en op de lange termijn.  Hij is de houvast voor letterlijk alles, wat moet worden gedaan, wat moet worden afgehandeld. Zonder een agenda, ook al leven we in het digitale tijdperk, gaat men in de mist of misschien wel in den blinde.

Je kunt het werken zonder agenda misschien wel vergelijken met het eten van een nasischijf, die op een willekeurig ogenblik zo maar wordt gebruikt als tussendoortje. Het is eten zonder overleg en  misschien ook wel slecht voor de gezondheid.

Als je zo maar wat ongeprogrammeerd doet, dan voel je je misschien wel als een superster, die denkt, dat de wereld aan zijn of haar voeten ligt. Je bent in werkelijkheid echter een onzeker en verward iemand, die het juiste spoor bijster is.

De vergelijking met de oude buskaart is hier op zijn plaats. Hij bestaat misschien nog wel, ook in ons digitale tijdperk. Hoewel hij misschien niet zoveel meer wordt gebruikt, heeft hij toch nog wel zijn voordelen. Je reist volgens een tarief en een zekere bestemming. Met andere woorden: Je bent goed geprogrammeerd.

Theo Kleeven

Ingezonden stuk: Snelschrijven.
De gekozen woorden: Agenda, nasischijf, superster, buskaart.

 

Uw commentaar verschijnt niet automatisch, maar wordt beoordeeld door de redactie…